Plăcintă tărănească cu conopidă

conopida jpeg

Pentru un prânz energizant încearcă un antreu cu un gust deosebit: plăcintă ţărănească cu conopidă. Pentru aluat:

1 kg făină albă

500 ml apă călduţă

1 praf de copt

100 ml ulei

Pentru umplutură:

1 conopidă mare şi deasă

300 g telemea de oi

4-5 ouă

3 linguri

smântână groasă

1 praf de nucşoară rasă

1 praf de piper

Preparare

Amesteci făina cu restul ingredientelor (jumătate din cantitatea de ulei o opreşti pentru uns foile), până se formează un aluat consistent, omogen şi elastic. Îl înfăşori în folie alimentară şi îl laşi să stea circa 25 de minute la rece. Speli conopida desfăcută bucheţele, o laşi circa 15 minute în apă cu puţin oţet, apoi fierbi bucheţelele în apă cu sare, aproximativ 6 minute.

Scurgi apa şi mixezi conopida pentru a obţine un piure fin. Amesteci piureul de conopidă cu ouăle bătute, brânza rasă, smântâna, puţină nucşoară şi piper măcinat.

piureul de conopidă

Împarţi aluatul de placinta în patru, întinzi 4 foi subţiri, le ungi cu uleiul oprit şi le aşezi una peste alta, astfel încât să-ţi iasă două bucăţi. Torni deasupra umplutura preparată, rulezi în interior şi aşezi cele două rulouri obţinute într-o formă unsă cu unt. Le ungi cu ou şi le introduci plăcinta ţărănească cu conopidă în cuptorul încins pentru circa 40 de minute.

Serveşti plăcinta ţărănească cu conopidă, caldă sau rece, tăiată felii mai groase.

Placinta taraneasca cu ficat

Placinta taraneasca cu ficat

Paine taraneasca

Paine taraneasca

Sufleu de conopida si cartofi

Sufleu de conopida si cartofi