Plăcintă umplută cu carne şi brânză
Această reţetă de plăcintă umplută cu carne şi brânză este aperitivul pe care şi l-ar dori oricine ca start al unui meniu delicios. De asemenea, acest fel de mâncare nu trebuie să fie musai un aperitiv, ci chiar un fel principal alături de garnitura care îţi este pe plac.
Plăcintă umplută cu carne şi brânză - Ce ai nevoie
Pentru aluat 15 linguri ulei 15 linguri apă minerală 1 praf de copt stins cu zeamă de lămâie făină cât cuprinde 1 praf de sare
5 ardei capia copţi şi curăţaţi
1-2 buc. praz tocat
500 g brânză de capră
2 cotlete de porc fără os
sare
piper
1 ou bătut
frunzuliţe de busuioc
Plăcintă umplută cu carne şi brânză - Mod de preparare
Pui făina într-un vas, torni praful de copt, uleiul, apa minerală şi sarea şi frămânţi un aluat până ţi se dezlipeşte de pe degete. Dai la frigider. Dai cotletele cu sare şi
piper şi le frigi, pe o parte şi pe cealaltă, 10 minute, într-o tigaie de teflon fără ulei, apoi le scoţi pe o farfurie. Zdrobeşti brânza cu o furculiţă, pui prazul tocat şi
amesteci energic. Scoţi aluatul din frigider şi întinzi două foi de mărime potrivită. Pui pe fiecare foaie fâşii de ardei, întinzi amestecul de brânză, aşezi cotletul fript şi
înfăşori aluatul. Ungi cu ou bătut.
Procedezi la fel şi cu a doua foaie. Aşezi în tava tapetată şi dai la cuptorul încins în prealabil. Ţii aproximativ 2 ore, la foc moale. Pentru un gust inedit, dacă vrei, poţi servi friptura în aluat cu busuioc verde.