Plăcintă uşoară cu peşte
O reţetă delicioasă şi uşor de preparat.
Ingrediente:
1 kg de cartofi tăiaţi rondele o jumătate de bucată de unt 400 de ml de lapte 25 de grame de făină 4 cepe verzi tocate foarte mărunt 400 de grame de peşte(somon, cod) o linguriţă de muştar o mână de porumb dulce congelat o mână de boabe foarte mici de mazăre o mână de brânză Cheddar dată prin răzătoare
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Puneţi cartofii într-o cratiţă şi acoperiţi-i cu apă. Lăsaţi-i la fiert până se înmoaie. Scurgeţi-i de apă şi amestecaţi-i cu laptele şi jumătate din bucata unt. Asezonaţi cu sare şi piper. Într-o altă cratiţă, puneţi untul, ceapa verde şi făina, lăsând compoziţia pe foc mic 2-3 minute, amestecând uşor. În acest timp, turnaţi laptele şi amestecaţi timp de 3-4 minute pentru a nu se forma cocoloaşe. Luaţi recipientul de pe foc şi adăugaţi peştele, muştarul, mazărea şi porumbul dulce. Turnaţi conţinutul într-o tavă. Presăraţi brânza Cheddar şi lăsaţi plăcinta la cuptor timp de 20-25 de minute, până când capătă o culoare aurie.
Foto: bbcgoodfood.com