Plăcinte umplute cu dovleac
În loc de cele cu brânză şi stafide, poţi prepara plăcinte umplute cu dovleac. Sunt senzaţionale.
De ce ai nevoie pentru plăcinte
1 pachet aluat foitaj 800 g
1 kg dovleac curăţat
3 linguri zahăr
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă sare
Pentru uns
1 gălbenuş
1 lingură lapte
Cum se prepară plăcintele
Ţii aluatul foitaj la decongelat.
Dai dovleacul prin răzătoare, apoi îl amesteci cu sarea şi-l laşi deoparte 10 minute. Ulterior, îl storci bine de zeamă şi-l amesteci cu zahărul şi cu scorţişoara.
Întinzi cele 4 fâşii de aluat, le decupezi în pătrăţele şi le umpli cu amestecul de dovleac. Aduni colţurile pătratului astfel încât să obţii plăcinte în formă de pacheţele.
Pui plăcintele pe o tavă în care ai întins hârtie de copt, le ungi cu gălbenuşul amestecat cu lapte şi le coci 30 de minute în cuptorul încins.