Plăcinţele cu cartofi

Doar zahărul poate face diferenţa în cazul acestor plăcinţele cu cartofi. Oricum ar fi, sărate sau dulci, e clar că sunt delicioase.
Ingrediente pentru plăcinţele cu cartofi
500 g cartofi albi făinoşi 2 linguri de făină 2 gălbenuşuri plus un ou întreg 3 linguri zahăr pudră 70 g unt 1 lingură de lapte sare
Mod de preparare pentru plăcinţele cu cartofi
Cureţi cartofii de coajă, îi tai felii groase şi îi fierbi în apă cu sare, apoi îi scurgi şi îi zdrobeşti în mixer până se obţine o pastă. Amesteci cartofii cu unt, un praf de sare, zahăr pudră, adaugi oul întreg şi un gălbenuş, făina în ploaie şi frămânţi un aluat potrivit de tare.
Modelezi aceste plăcinţele cu cartofi rotunde, pe care le aşezi într-o tavă unsă şi tapetată, le ungi deasupra cu gălbenuş frecat cu o lingură de lapte şi le introduci în cuptorul bine încins pentru circa 35 de minute, când sunt frumos rumenite deasupra. Le poţi prăji şi în ulei încins.
Serveşti aceste plăcinţele cu cartofi calde, cu sos de ciocolată sau de fructe.
Placintele cu branza si merisoare