Plăcinţele cu cremă de vanilie şi caise

placintele jpeg

Cel mic pleacă în tabără şi nu vrei să ducă dorul bunătăţilor preparate de tine? Îi poţi pregăti plăcinţele cu cremă de vanilie şi caise din care să se înfrupte până ajunge din nou acasă.

Ingrediente

Pentru aluat:

500 g făină 100 g unt 80 g zahăr 1 linguriţă miere 2 ouă 150 ml lapte 1 esenţă de vanilie 1 pliculeţ drojdie uscată

Pentru cremă:

500 ml lapte

100 g zahăr

4 gălbenuşuri

40 g amidon alimentar

1 păstaie de vanilie

Pentru garnisit:

500 g caise

Preparare

Amesteci drojdia cu mierea, 2-3 linguri de lapte călduţ şi puţină făină, apoi laşi maiaua la loc cald să dospească circa 30 de minute.

Amesteci maiaua cu restul ingredientelor şi frămânţi un aluat omogen şi elastic, pe care îl laşi să crească circa 30 de minute.

Freci gălbenuşurile cu amidonul alimentar, torni peste ele, în fir subţire, laptele fierbinte, fiert separat cu zahărul şi păstaia de vanilie.

Laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă, căpătând consistenţa unei creme.

O dai deoparte de pe foc şi continui să amesteci până se răceşte, pentru a nu face crustă deasupra.

Împarţi aluatul în 12 bucăţi egale, modelezi din fiecare bucată de aluat câte o plăcintă rotundă, faci în mijlocul ei o adâncitură în care torni cu lingura cremă de vanilie, apoi adaugi o jumătate de caisă cu partea bombată în sus.

Aşezi plăcintele într-o tavă tapetată cu folie specială pentru copt şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute. Le scoţi din tavă după răcirea lor completă.