Plăcinţele cu gem şi rom

placintele cu gem si rom jpeg

Poţi folosi orice fel de gem ori magiun pntru această gustoasă, simplă şi ieftină reţetă de plăcinţele cu gem şi rom, o reţetă care pentru cei mici va fi un adevărat deliciu.

Plăcinţele cu gem şi rom - Ce ai nevoie

1 pachet foitaj 400 g magiun 1 esenţă de rom 6 linguri nucă 50 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri

Plăcinţele cu gem şi rom - Cum se prepară

Se amestecă magiunul cu zahărul pudră până se omogenizează, apoi se adaugă nuca măcinată şi esenţa de rom. Se decongelează foitajul, se aşază pe o suprafaţă presărată cu făină şi se mai întinde puţin cu sucitorul. Se taie pătrate de 10 cm, pe care se pun câte două linguri de compoziţie de magiun. Se unesc colţurile două câte două pe diagonală, fără să se acopere toată umplutura. Se ung cornurile cu gălbenuş şi se dau la cuptor pentru 40 de minute.