Porc cu ananas

porc ananas jpeg

Dacă vrei o mâncare specială pentru meniul de Înviere, dar nu vrei carne de miel pentru că nu poţi renunţa la cea de por, poţi prepara o deosebită reţetă de porc cu ananas, o combinaţie exotică dar absolut delicioasă.

Ingrediente

300 g carne macră de porc 150 g ananas tăiat 2 linguri cu bulion 2 linguri cu ulei 1 legătură pătrunjel sau coriandru sare piper, după gust

Preparare

Speli şi tai carnea bucăţi mici. Încingi uleiul într-o cratiţă şi pui carnea să se rumenească pe toate părţile. După ce a devenit albă, adaugi ananasul, îl laşi să se rumenească şi el pe toate părţile şi torni apă cât să acopere ingredientele. Laşi să fiarbă sub capac. Verifici dacă s-a fiert carnea şi dacă e fiartă pui bulionul desfăcut cu puţină apă. Potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să fiarbă 5 minute. Iei vasul de pe foc şi presari verdeaţa tăiată.