Porc picant cu măsline la cuptor FOTO

Câteva ingrediente proaspete, câteva condimente şi arome ale verii şi iată un preparat cu care poţi impresiona chiar şi pe cel mai cârcotaş dintre gurmanzi: porc picant cu măsline la cuptor.
Porc picant cu măsline la cuptor - Ingrediente
500 g muşchiuleţ de porc ½ linguriţă rasă boia iute 1 linguriţă rasă coriandru mărunţit 3 cepe potrivite 250 ml vin roşu ulei sare piper
250 g mix măsline negre şi verzi fără sâmburi
100 g muguri de pin (opţional)
salată verde
pătrunjel
Porc picant cu măsline la cuptor - Mod de preparare
Speli carnea de porc, o scurgi şi o usuci pe şerveţele de bucătărie. O tai cubuleţe şi o amesteci într-un bol cu ulei, boia iute şi coriandru măcinat. Dai la rece şi laşi la marinat o oră.

Căleşti carnea de porc într-o tigaie antiaderentă cu puţin ulei. Dai deoparte şi o pui într-un vas termorezistent, cu tot cu sosul rezultat.

Cureţi cepele şi le speli. Le scurgi şi apoi le tai rondele. Încingi puţin ulei într-o tigaie antiaderentă şi căleşti ceapa până se înmoaie. Adaugi vinul roşu şi mai laşi să fiarbă 5 minute.

Pui ceapa peste carnea de porc din vas, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi la cuptor 30 de minute. Între timp, pui mugurii de pin în măslinele negre şi verzi. Scoţi mâncarea de la cuptor şi o serveşti caldă, pe o farfurie decorată cu măsline, frunze de salată şi pătrunjel.
