Porc vietnamez caramelizat
Porc vietnamez caramelizat: Caramelul este astăzi unul dintre ingredientele preferate ale cofetarilor din întreaga lume, însă este folosit şi în diverse preparate sărate. Încearcă şi tu această reţetă de porc vietnamez caramelizat.
Porc vietnamez caramelizat
Caramelul este astăzi unul dintre ingredientele preferate ale cofetarilor din întreaga lume, însă este folosit şi în diverse preparate sărate. Încearcă şi tu această reţetă de porc vietnamez caramelizat.
Ingrediente:
800 g piept de porc cu şorici, fără os
5 căţei de usturoi, tocaţi
100 g ceapă tăiată fin
2 cm ghimbir proaspăt
100 g zahăr brun
20 ml sos de soia
1 ardei iute, roşu
sare şi piper, după gust
2 linguri ulei
150 ml apă
ceapă verde, pentru ornat
Porc vietnamez caramelizat
Mod de preparare:
Căleşti în ulei ceapa, usturoiul, ardeiul tocat, ghimbirul curăţat şi dat prin răzătoare, 3-4 minute. Pui carnea de porc tăiată cuburi, 150 ml de apă, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă înăbuşit 15 minute.
Între timp, topeşti zahărul până devine un caramel auriu, apoi îl adaugi peste carne, în oală. Pui sosul de soia, condimentezi cu sare şi piper şi laşi totul pe foc, fără capac, amestecând ocazional, 20 de minute, până când sosul de caramel scade, iar carnea este moale.
Ornezi cu ceapă verde, tăiată fin şi serveşti alături de orez fiert, simplu, decorat cu felii de ardei iute.
FOTO: 123RF