Prăjitura bunicii
Şi în ultimul număr al revistei noastre, Andrei Ţandără, bucătarul emisiunii „Click!Poftă bună“, cu care te întâlneşti în fiecare sâmbătă, la Prima TV, de la ora 11.30, îţi propune un desert cel puţin interesant - prajitura bunicii. Textura tare a bezelei se împleteşte armonios cu fineţea cremei de lapte, rezultând un desert foarte gustos.
Dificultate medie Preparare 120' Pentru 1 tavă
Ingrediente
Pentru blatul bezea
10 albuşuri
400 g zahăr
400 g nucă tăiată
Pentru crema de lapte
10 gălbenuşuri
1 l lapte
3 linguri zahăr
3 linguri făină
500 g unt frecat cu 2 linguri zahăr
Mod de preparare
Pentru blat baţi albuşurile spumă până când se topeşte zahărul, apoi încorporezi, în ploaie, nuca tăiată. Întinzi hârtie de copt într-o tavă, torni bezeaua şi dai la cuptor până se umflă şi se întăreşte. Scoţi tava şi laşi la răcit.
Pentru crema de lapte combini gălbenuşurile cu laptele, zahărul, făina şi le pui pe foc. Amesteci tot timpul până se îngroaşă crema şi o laşi deoparte, la răcit.
Separat, freci bine 500 g de unt cu cele 2 linguri de zahăr. Amesteci până devin o spumă. Încorporezi crema de lapte rece în cea de unt şi o dai la rece.
Dacă vrei să serveşti prăjitura bunicii caldă pui, pe farfurii sau în boluri, din crema de lapte pestea ea aşezi în dezordine câteva bucăţele de bezea rupte, iar cremă şi, la final, bezea.
Sfatul bucătarului
Dacă ai răbdare lasă baltul de bezea să se răcească bine, apoi taie-l în două. Aşează pe un platou o felie de blat, peste ea întinde crema, apoi a doua felie de blat şi las-o până a doua zi.
foto: Dorin Constanda
Prajitura cu miere si nuca de cocos
Prajitura cu miere si nuca de cocos