Prăjitura „Buturuga“

Mulţi dintre noi o mâncam în copilărie. Mulţi dintre noi o mâncam de Sărbători pentru că atuncui ne-a pregătea mama sau bunica. Gustul şi aroma ne-au rămas adânc înfipte în memorie. Nu vrei să-ţi aduci aminte de ele?
Ingrediente
Pentru blat
4 ouă 100 g zahăr pudră 65 g făină 40 g cacao 1/2 lingură praf de copt
Pentru umplutură
300 ml frişcă
Pentru glazură
200 ml frişcă lichidă
250 g ciocolată neagră
50 g unt
Pentru decor
1 lingură cacao
Mod de preparare
Baţi ouăle cu zahărul până capătă consistenţa unei creme. Adaugi făina amestecată cu praful de copt şi cacaua pe care le amesteci până se omogenizează. Aşezi într-o tavă hârtie de copt, torni compoziţia şi dai blatul la cuptor până trece testul scobitorii. Îl scoţi din tavă, cu tot cu hârtie, şi-l laşi să se răcească.
Pentru glazură, topeşti ciocolata, ruptă în bucăţi, împreună cu untul. Pui frişca pe foc şi când începe să fiarbă adaugi ciocolata. Laşi pe foc 10 minute, amestecând continuu.
Când începe să se îngroaşe, închizi focul şi aştepţi să se răcească, după care o bagi la frigider câteva ore. Tragi uşor de hârtie până se dezlipeşte de blat. Întinzi frişca peste blat şi rulezi.
Tai un sfert din ruladă şi o aşezi astfel încât să semene cu o buturugă. Întinzi glazura şi presari cacaua.
sursa foto: StockFood