Prăjitura „Cabana“ cu cremă de cacao

prajitura cabana cu crema de cacao jpeg

Nu e cofetărie pe lângă care să trec şi să nu-mi facă cu ochiul prăjitura „Cabana“ cu cremă de cacao. Dar, m-am gândit, că decât să mi se facă poftă şi să trebuiască de fiecare dată să fac un drum la cofetărie, să încerc să prepar chiar eu o prăjitură „Cabana“ cu cremă de cacao. E mult mai bună şi chiar mai sănătoasă!

Prăjitura „Cabana“ cu cremă de cacao - Ingrediente (8 porţii)

Pentru foi 500 g făină 3 ouă 150 g zahăr 100 ml ulei 200 ml lapte 1 plic praf de copt 1 fiolă esenţă de rom

5 gălbenuşuri

500 ml lapte

3 linguri de amidon

200 g unt

10 linguri zahăr

2 linguri cacao

100 g ciocolată

50 ml lapte

2 linguri ulei

Prăjitura „Cabana“ cu cremă de cacao - Cum se prepară

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se amestecă cu albuşurile bătute spumă. Se adaugă pe rând uleiul, laptele, praful de copt, făina şi esenţa de rom şi se frământă un aluat vârtos. Aluatul se împarte în trei părţi egale, se întind trei foi subţiri, care se coc câte 10-15 minute pe ­dosul tăvii tapetate cu făină.

Gălbenuşurile se freacă spumă cu ­zahărul şi se adaugă ­cacaua, ­amidonul şi laptele. Se fierbe compoziţia la foc mic până se îngroaşă, se lasă la răcit, după care se încorporează untul bătut spumă.

Fiecare foaie se taie pe lung în trei fâşii egale şi se unge fiecare cu cremă. Se aşază o foaie ca bază şi cu alte ­două se formează un acoperiş. Cabana formată se aşază ­peste o altă fâşie şi se acoperă cu ­alte două foi. Cabana obţinută se aşază pe o ­altă fâşie şi se face iar un acoperiş.

Se topeşte ciocolata cu laptele şi uleiul, apoi se toarnă glazura obţinută peste prăjitură şi se dă la rece pentru 3 ore.