Prăjitură Cabana, cu cremă de unt şi cacao

prajitura cabana jpeg

Astăzi ne-a fost poftă de ceva dulce şi ne-am gândit imediat la Prăjitura Cabana, cu cremă de unt şi cacao. Delicioasă!

Ingrediente pentru prăjitura Cabana, cu cremă de unt şi cacao

Pentru foi 500 g făină 3 ouă 150 g zahăr 100 ml ulei 200 ml lapte 1 plic praf de copt 1 fiolă esenţă de rom

5 gălbenuşuri

500 ml lapte

3 linguri de amidon

200 g unt

10 linguri zahăr

2 linguri cacao

100 g ciocolată

50 ml lapte

2 linguri ulei

Mod de preparare pentru prăjitura Cabana, cu cremă de unt şi cacao

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se amestecă cu albuşurile bătute spumă. Se adaugă pe rând uleiul, laptele, praful de copt, făina şi esenţa de rom şi se frământă un aluat vârtos. Aluatul se împarte în trei părţi egale, se întind trei foi subţiri, care se coc câte 10-15 minute pe dosul tăvii tapetate cu făină. Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul

şi se adaugă cacaua, amidonul şi laptele.

Se fierbe compoziţia la foc mic până se îngroaşă, se lasă la răcit, după care se încorporează untul bătut spumă. Fiecare foaie se taie pe lung în trei fâşii egale şi se unge fiecare cu cremă. Se aşază o foaie ca bază şi cu alte două se formează un acoperiş. Cabana formată se aşază peste o altă fâşie şi se acoperă cu alte două foi. Cabana obţinută se aşază pe o

altă fâşie şi se face iar un acoperiş.

Se topeşte ciocolata cu laptele şi uleiul, apoi se toarnă glazura obţinută peste prăjitur cabnana cu cremă de unt şi cacao şi se dă la rece pentru 3 ore.