Prăjitura Centenarului

praji jpeg

Prepară şi tu aceast desert care poartă semnătura chefului albaiulian Toma.

Chef Toma a creat prăjitura la Muzeul Unirii din Alba Iulia. Blatul este făcut după o reţetă veche, de peste 100 de ani, din zona Munţilor Apuseni, şi se numeşte „pita săracului“.

Pentru blat

300 g pâine uscată

150 ml lapte gras

100 g magiun de prune

4 ouă

100 g miere

Pentru cremă

700 g ciocolată amăruie

270 g cremă de brânză

2 g cimbru

250 g fructe de pădure

1 praf de sare

3 g seminţe de fenicul

Tai pâinea cubuleţe, iar ouăle le baţi bine. Încălzeşti laptele şi încorporezi în el mierea, apoi amesteci pâinea cu laptele îndulcit, cu ouăle şi cu magiunul. Omogenizezi ingredientele şi răstorni compoziţia într-o tavă de tort tapetată, apoi o dai la cuptorul încins 30-40 de minute. Laşi blatul la răcit.

Pentru cremă, topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi o laşi 5 minute „să se ducă o ţâră la Dumnezeu“. Amesteci crema de brânză cu sarea, cu cimbrul şi cu feniculul, apoi o încorporezi în ciocolată, amestecând energic. Adaugi fructele de pădure, omogenizezi şi răstorni crema peste blatul rece. Ţii prăjitura la frigider 2 ore înainte de a o servi.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg