Prăjitură Claudia cu cocos

Prăjitură Claudia cu cocos jpeg

Vreau să îţi prezint astăzi reţeta unui desert deosebit - aromat şi consistent, un dulce al cărui gust nu-l vei uita prea curând. Deşi nu e o reţetă uşor de realizat, această prăjitură va merita fiecare minut pe care îl vei petrece în bucătărie pentru a o prepara. Şi cum se apropie cu paşi repezi sărbătorile de iarnă, prăjitura Claudia cu cocos – căci despre ea este vorba, este ideală pentru această perioadă.

Ingrediente necesare pentru prăjitura Claudia cu cocos:

Pentru foi: - jumătate de kilogram de făină, - 150 de grame de zahăr, - 100 de grame de margarină, - 1 praf de copt, - 2 linguriţe de cacao, - 1 ou, - 100 de ml de lapte.

- 6 albuşuri,

- 250 grame de zahăr,

- 200 grame de nucă de cocos,

- 150 ml de lapte.

- 6 gălbenuşuri,

- 6 linguri de făină,

- 300 grame de zahăr,

- 300 ml de lapte,

- 1 pachet de unt.

Prăjitura Claudia cu cocos – metoda de preparare

Începem cu foile. Pentru a prepara foile, avem nevoie de un castron încăpător. În el se pun făina, zahărul, margarina, praful de copt, oul şi laptele. Se mixează bine până se obţine o compoziţie omogenă, apoi se împarte în două bucăţi. Din fiecare bucată se face câte o foaie.

Continuăm cu crema de cocos. Pentru aceasta, albuşul se bate spumă, se adaugă (treptat) zahărul şi se mixează în jur de 5-7 minute. Nuca de cocos se opăreşte cu lapte fierbinte şi se lasă la răcit. Apoi se adaugă peste albuşurile spumă.

Luăm o tavă şi o tapetăm cu făină. Apoi, punem în tavă prima foaie peste care adăugăm crema de cocos. Peste crema de cocos aşezăm a doua foaie şi băgăm tava la cuptor. Se lasă la copt, pe foc mediu, timp de 40-45 de minute. După cele trei sferturi de oră, prăjitura Claudia cu cocos se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.

Acum e timpul să preparăm cea de-a doua cremă. Amestecăm gălbenuşurile cu făina şi zahărul, se toarnă laptele treptat şi apoi se pun pe baie de aburi amestecând încontinuu până când crema se îngroaşă. Se lasă la răcit şi se amestecă cu  untul frecat spumă. Întindem această cremă peste prăjitura Claudia cu cocos, iar deasupra radem ciocolata.

Prăjitura Claudia cu cocos se poate servi alături de o ceaşcă cu ceai de iasomie.

Poftă bună!