Prăjitură cremoasă cu afine

blueberrylemoncake09A jpeg

Răcoritor şi delicios, acest desert te va impresiona intr-un mod plăcut, cu siguraţă.

Ingrediente

Prăjitura de lămâie

½ cană afine proaspete + 1 lingură făină

1 cană unt

½ cană zahăr

1 lingură coajă de lămâie

¼ cană suc proaspăt de lămâie

1 linguriţă esenţă de lămâie

3 ouă

2 căni făină

1 lingură praf de copt

1 cană lapte

Glazura de afine

1 cană afine proaspete

¼ cană apă

2 linguri zahăr

1 lingură amidon

1 cană unt

2 linguri frişcă

¼ cană zahăr pudră

Mod de preparare

Prăjitură

Preâncălzeşte cuptorul la 350 grade. Unge o tavă cu ulei şi pune hârtie de copt. Combină afinele şi făina într-un bol şi amestecă cu grijă, până când toate afinele sunt acoperite de făină.

Într-un bol mare, cu ajutorul unui mixer, amestecă untul la viteză medie, până când acesta devine cremos. Adaugă zahărul  şi amestecă la viteză medie până când se topeşte zahărul. Adaugă coaja de lămâie, sucul şi esenţa şi amestecă. Pune ouăle şi amestecă până la combinare.

Încorporează jumătate din făine şi jumătate din lapte, amestecă până la omogenizare. Repetă procesul cu cealaltă jumătate din cantitatea de făină şi lapte. Amestecă cu praful de copt şi pune în compoziţie afinele. Toarnă aluatul format în tavă şi las-o în cuptor pentru 25 de minute. Lasă prăjitura să se răcească pentru 10 minute, la temperatura camerei, după care pune-o la frigider pentru racirea completă.

Glazură

Într-o oală mică, combină afinele, apa, zahărul şi amidonul. Încearcă să zdrobeşti afinele cu ajutorul unei linguri. Pune amestecul la foc mic şi amestecă frecvent. Lasă oala pe foc pentru 15 minute, sau până când combinaţie va avea textură de jeleu. Ia de pe foc, foloseşte o strecurătoare pentru a înlătura afinele care au rămas întregi. Pune glazura într-un bol şi las-o la frigider pentru 30 de minute.

Cu ajutorul unui mixer bate untul la viteză medie, până când devine cremos. Alătură crema şi jeleul de afine. Amestecă până când se încorporează. Adaugă jumătate din cantitatea de zahăr pudră şiamestecă. Procedează la fel cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr pudră.

Pune glazura peste prăjitură, având grijă să fie acoperită complet şi poţi servi.

Sursa: Bethcakes