Prăjitură cremoasă cu ciocolată

În zilele friguroase, simţit mai mult decât oricând nevoia de a mânca ceva dulce. Aşa vei avea un motiv în plus să prepari această prăjitură cremoasă cu ciocolată.
- Porții: 5
- Timp total: 1h30
- Pregătire: 20 min
- Gătire: 1h10
- Categorie: desert
Ingrediente
Pentru blat
300 g biscuiţi digestivi
4 linguri cacao
1 lingură zahăr
5 linguri unt
Pentru cremă
450 g cremă de brânză simplă
100 g zahăr
3-4 linguri cacao
150 g iaurt grecesc
2 ouă
150 g ciocolată neagră
1 lingură cacao
Mod de preparare
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit şi cacaua. Aşezi blatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptor 8-10 minute.
Pentru cremă, mixezi brânza cu zahărul până când obţii o consistenţă cremoasă. Încorporezi cacaua, iaurtul şi 100 g de ciocolată topită, apoi ouăle, unul câte unul. Torni compoziţia peste blat şi o dai din nou la cuptor 60-70 de minute.
Stingi focul şi laşi prăjitura la cuptor alte 30 de minute. Topeşti restul de ciocolată şi decorezi prăjitura după imaginaţie.
Sursa https://cookinglsl.com