Prăjitură cu afine şi coacăze

PRAJITURA CU AFINE SI COACAZE jpeg

Această prăjitură cu afine şi coacăze este atât de răcoritoare încât nu te vei sătura de ea niciodată.

Ingrediente

Pentru blat 200 g făină 200 g zahăr 6 ouă 20 g pudră de cacao 2 pliculeţe zahăr vanilat 2 linguri rom 1 praf de copt

800 g brânză de vaci bine scursă

3 linguri smântână groasă

5 linguri miere

400 g afine

400 g coacăze roşii

200 g gem de fructe acrişoare

zeama şi coaja rasă de la 2 lămâi

10 g gelatină

2 pliculeţe zahăr vanilat

Cum se prepară

Se bat ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi două linguri de rom până se formează o compoziţie cremoasă. Se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt şi pudra de cacao. Se amestecă bine până se omogenizează perfect. Se împarte compoziţia în două şi se coc două blaturi, în tăvi separate, dreptun­ghiulare medii, circa 25 de minute. Se lasă la răcit.

Se amestecă, într-un castron mare, brânza de vaci bine scursă cu mierea, smântâna, zahărul vanilat, zeama şi coaja rasă de lămâie. Separat, se pune la înmuiat gelatina în apă şi se topeşte, dar fără să dea în clocot. Se toarnă amestecul de brânză peste unul dintre blaturi, se acoperă cu cel de-al doilea blat, se toarnă apoi în strat gros gemul de fructe amestecat cu gelatina răcită, iar deasupra se aşază fructele amestecate cu zahărul vanilat. Se pune prăjitura la rece pentru 2-3 ore, după care se serveşte.