Prăjitură cu aluat fraged
Dintr-un aluat fraged, poţi reuşi o minunăţie de desert, aşa cum este şi reţeta următoare: prăjitură bună cu cremă şi gem de zmeură!
Ingrediente
Pentru aluat
- 175 g făină
- 50 g untură
- 1 ou
- 75 g zahăr
- 1 praf de sare
- 60-70 ml apă rece
Pentru cremă
- 600 g brânză de vaci proaspătă, bine scursă
- 75 g smântână dulce
- 50 g griş
- 200 g zahăr pudră
- 3 gălbenuşuri
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 10 g coajă rasă de portocală bio
- 60 g gem de zmeură
Mod de preparare
Amesteci făina cu untura, cu zahărul şi cu sarea. După ce s-au omogenizat, adaugi oul şi treptat, apa rece, cât să obţii un aluat care nu se mai lipeşte de degete. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece pentru jumătate de oră.
Pentru cremă, pasezi cu un blender de mână brânza de vaci, apoi o mixezi cu smântâna, cu zahărul pudră şi cu cel vanilat. Adaugi grişul, gălbenuşurile şi coaja rasă de portocală şi omogenizezi.
Scoţi aluatul din frigider, îl întinzi într-o foaie subţire şi-l aşezi într-o tavă rotundă, cu inel detaşabil. Torni deasupra crema de brânză şi o nivelezi, apoi pui gemul de zmeură din loc în loc. O dai la cuptor, încălzit în prealabil, la 150 °C, 50-55 de minute, până când prăjitura se rumeneşte uşor. Decorezi după imaginaţie.
Poftă bună!
FOTO: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Tort cupolă.