Prăjitură cu ananas şi brânză de vaci

prajitura ananas branza de vaci jpeg

Pentru o zi specială de 8 Martie vă invităm la desert. Un desert tocmai bun să te lingi pe degete.

Ingrediente

Pentru aluat 300 g făină 150 g unt 50 g zahăr pudră 2 ouă 4 linguri lapte

500 g brânză de vaci

150 g zahăr pudră

1 pachet zahăr vanilat

1 pachet budincă de vanilie

3 ouă

1 cutie de ananas rondele

Cum se prepară

Se cerne făina cu zahărul pudră, se adaugă untul tăiat bucăţi, ouăle, laptele şi se frământă un ­aluat omogen. Se acoperă vasul şi se lasă la rece timp de

20 de minute.

Se întinde aluatul în foaie şi se aşază ­într-o tavă (cu marginile mai înalte) unsă şi tapetată. Se coace timp de 15 minute. Pentru cremă, se bat gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă brânza de vaci, zahărul vanilat, praful de budincă, jumătate din ananasul din compot tăiat bucăţi şi se omogenizează totul. Se încorporează albuşul bătut spumă tare.

Se întinde crema pe blatul cald şi se coace pentru următoarele 20 de minute. Se lasă să se răcească, se porţionează şi se decorează cu inele de ananas.