Prăjitură cu banane

10669 jpeg

Banana face parte din acea categorie de fructe care pot fi mâncate în orice anotimp. Motiv pentru care, iată o delicioasă reţetă de prăjitură cu banane.

Ingrediente

50 g unt 1 ou 150 g zahăr 2 linguri miere 4 linguri lapte 450 g făină 1 linguriţă praf de copt

Pentru cremă

1 borcan gem

Pentru decor

4 banane

Pentru glazură

200 g ciocolată menaj

150 g unt

Mod de preparare

Se înmoaie untul, se adaugă laptele, zahărul, mierea şi oul şi se amestecă bine. Se pune la foc mic, amestecând încontinuu, timp de 10 minute, până se obţine o spumă. Nu se fierbe! Se lasă la răcit

Se face un aluat din făina cernută, praful de copt şi amestecul cu miere. Se împarte în două, se înveleşte în folie de aluminiu şi se dă la rece 2 ore. Se întind două foi care se coc în cuptorul încins.

Glazura: se topeşte untul la abur, se adaugă ciocolata şi se amestecă bine. Se lasă puţin să se răcească.

Foile se taie pe jumătate, se ung cu gem şi se aşază una peste alta. Deasupra se pun jumătăţi de banană, peste care se toarnă glazura de ciocolată. Aceasta prăjitură cu banane se pune la frigider 3 ore şi se taie cu cuţitul fierbinte.

Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura Regina Maria cu nuca

Prajitura Regina Maria cu nuca

sursa foto: Image Food