Prăjitură cu bezea şi coacăze

Să ne bucurăm de arome şi texturi diferite în această zi de sfârşit de săptămână.
Ingrediente (1 tavă) 300 g făină 300 g zahăr 4 ouă 250 ml lapte 100 ml ulei 1 praf de copt 1 zahăr vanilat 300 g coacăze roşii
Mod de preparare
Decongelezi coacăzele şi le laşi la scurs. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până când devin o spumă. Amesteci făina cu praful de copt, zahărul vanilat şi încorporezi, alternativ, făina, laptele şi uleiul. Mixezi bine ca să obţii o compoziţie omogenă, o torni într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins până când se coace jumătate.
O scoţi, aşezi coacăzele, torni albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr şi nivelezi. Dai tava la cuptor până când se rumeneşte bezeaua.