Prăjitură cu bezea şi vişine

1366136126 4759prajitura 20cu 20bezea jpeg

Nimic nu poate fi mai bun decât o prăjitură cu bezea si vişine. Aceste fructe zemoase în combinaţie cu bezea dau un desert de-a dreptul apetisant.

Ingrediente:

Pentru blat: 300-400 g făină, 150 g margarină, 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr pudră, 1 praf de copt, 1 esenţă de vanilie

Pentru umplutura de vişine: 150 g zahăr, 500 g vişine, 1 esenţă de vanilie, 1 plic gelatină

Pentru bezea: 4 albuşuri, 150 g zahăr, 2 linguri zeamă de lămâie

Număr porţii: 12

Timp de preparare: 90 min

Dificultate: medie

Mod de preparare:

Amesteci făina cu praful de copt, margarina moale, zahărul, esenţa de vanilie şi gălbenuşurile până obţii un aluat omogen, elastic, pe care-l dai la frigider pentru 30 de minute. Întinzi aluatul de prajitura într-o tavă şi-l dai la cuptor pentru 35 de minute.

Cureţi vişinele de sâmburi, le amesteci cu 150 g de zahăr şi le laşi deoparte 30 de minute. Le pui apoi pe foc cât să se topească bine zahărul, adaugi esenţa de vanilia şi gelatina.

Laşi pe foc mic cât să se topească gelatina şi dai deoparte. După ce s-a răcit puţin, întinzi compoziţia de vişine peste blatul copt.

Pentru bezea, baţi al buşurile spumă tare cu zahărul şi zeama de lămâie şi cu un poş o pui peste prăjitură. Mai dai prăjitură cu bezea si vişine la cuptor pentru încă 10-15 minute, cât să se rumenească bezeaua.

Aceasta prăjitură cu bezea si vişine e delicioasa atat caalda, cat si rece.

Prajitura pufoasa cu gem

Prajitura pufoasa cu gem

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mac

Prajitura cu mac