Prăjitură cu brânză dulce cu gem de vişine

Prăjiturile cu brânză dulce şi alte derivate din aceasta sunt extrem de gustoase şi uşor de făcut. Iată numai un singur exemplu.
Ingrediente
Pentru blat 300 g biscuiţi graham 200 g unt 2 linguri cacao
900 g brânză cremoasă
2 plicuri gelatină
200 ml frişcă lichidă
60 g zahăr
esenţă de vanilie
2 linguriţe coajă rasă de lămâie
1 lingură zeamă de lămâie
gem de vişine
Mod de preparare
Mărunţeşti biscuiţii în mixer, adaugi untul şi cacaua, amesteci şi torni compoziţia într-o formă demontabilă pe care o pui la rece pentru aproximativ 1 h. Înmoi gelatina în apă rece şi amesteci până se topeşte complet. Mixezi brânza cu zahărul, zeama de lămâie, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Adaugi gelatina şi frişca lichidă. Compoziţia trebuie să fie cremoasă, dar nu foarte moale. Torni compoziţia de brânză peste blatul din formă şi laşi la rece 2 h. În momentul servirii, decorezi cu gem de vişine.