Prăjitură cu brânză şi caise

Poţi apela la fructele din compot pentru a obţine un desert delicios aşa cum este această păjitură cu brânză şi caise.
Ingrediente pentru prăjitură cu brânză şi caise
2 borcane de compot de caise (de 800 ml)
Pentru blat 6 ouă 150 g făină 150 g zahăr 3 linguri de cacao 1 praf de sare 1 pliculeţ praf de copt
500 g brânză de vaci
200 g smântână grasă
2 gălbenuşuri
10 linguri zahăr
2 linguriţe esenţă de portocală
50 g ciocolată pentru decor
Mod de preparare pentru prăjitură cu brânză şi caise
Mixezi ouăle cu zahărul şi un praf de sare până îşi dublează volumul, după care adaugi treptat făina cernută cu cacaua şi praful de copt. Torni aluatul într-o tavă medie îmbrăcată cu hârtie de copt şi coci, în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute. O laşi să se răcească. Mixezi brânza de vaci scursă bine cu smântâna, adaugi zahărul, gălbenuşurile, esenţa şi baţi până devine o compoziţie cremoasă. Aşezi blatul pe o tavă de plastic, pui câteva caise tăiate cuburi sau felii, după care întinzi crema de brânză. Aşezi din loc în loc caise tăiate în jumătate şi curăţate de coajă. Ornezi prăjitura cu brânză şi caise cu ciocolată topită pe baie de aburi.