Prăjitură cu brânză şi caramel
Prăjiturile cu brânză sunt printre preferatele noastre şi nu ezităm niciodată să le preparăm ori de câte ori avem ocazia. Aşa că, am mai opus şi un pic de caramel şi un pic de smântână, am făcut un blat pufos şi am obţinut cea mai bună prăjitură cu brânză şi caramel.
Prăjitură cu brânză şi caramel - Ingrediente (1 tort)
Pentru blat 300 g făină 100 g unt 75 g zahăr 2 ouă 1 praf de copt
300 g brânză
150 g smântână
4 ouă
2 plicuri zahăr vanilat
150 g zahăr
50 g unt
100 g zahăr
100 ml lapte
50 g nuci şi alune
Prăjitură cu brânză şi caramel - Mod de preparare
Se amestecă untul cu zahărul şi ouăle, apoi se adaugă făina şi praful de copt. Se obţine un aluat omogen şi elastic, care se întinde într-o formă de tort unsă şi tapetată. Brânza se amestecă cu smântâna, gălbenuşurile şi zahărul. Se adaugă şi albuşurile bătute spumă, zahărul vanilat, se omogenizează crema şi se toarnă peste aluatul din formă. Se dă prăjitura la cuptor pentru 50 de minute, la foc potrivit.
Se caramelizează zahărul într-o tigaie, se toarnă laptele cald amestecat cu untul şi se fierbe până se obţine o cremă legată. După ce se coace prăjitura, se presară peste ea alunele şi nucile şi se întinde crema caramel călduţă. Se scoate din formă când este rece.