Prăjitură cu brânză şi dulceaţă de afine

prajitura cu branza si dulceata de afine (cheesecake) jpeg

Potrivit unor studii recente, consumul aafinelor ajută la menţinerea sănătăţii creierului, prevenind maladia Alzheimer şi sporind performanţele intelectuale. Afinele îmbunătăţesc semnificativ şi memoria. Aşa că te poftim la o felie de prăjitură cu brânză şi dulceaţă de afine.

Prăjitură cu brânză şi dulceaţă de afine - Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 300 g biscuiţi digestivi 50 g zahăr 100 g unt 1 linguriţă scorţişoară 50 g miez de nucă

450 g brânză de vaci

150 g zahăr

3 ouă

200 ml smântână dulce

1 plic gelatină

1 praf de sare

3 linguri dulceaţă afine

Prăjitură cu brânză şi dulceaţă de afine - Mod de preparare

Sfărâmi biscuiţii. Adaugi untul topit, zahărul, scorţişoara, nuca măcinată şi amesteci să se omogenizeze. Pui compoziţia într-o formă rotundă sau de tartă unsă. Presezi bine amestecul de biscuiţi de fundul formei. Acoperi cu o folie de plastic şi laşi la rece. Baţi ouăle cu zahărul şi le pui pe baie de aburi. Laşi până se îngroaşă, amestecând continuu, după care laşi să se răcească. Pui gelatina la înmuiat în apă rece circa 30 de minute, apoi o topeşti pe baie de aburi, fără să dea în clocot. Laşi să se răcorească.

Baţi brânza cu mixerul până devine pufoasă, adaugi treptat gelatina, crema de ouă, sarea, smântâna şi mixezi până când crema e spumoasă. Torni crema de brânză peste blatul de biscuiţi, dai la rece până se întăreşte, după care întinzi un strat subţire de dulceaţă. Laşi din nou la rece două ore.