Prăjitură cu brânză şi stafide
Această prăjitură are nuci şi mult unt, care o face foarte fragedă.
De ce ai nevoie ca să prepari prăjitură cu brânză şi stafide:
Pentru aluat: 600 g făină 1 ½ linguriţă praf de copt 225 g zahăr 1 praf de sare 300 g unt 6 gălbenuşuri 225 g smântână
600 g brânză de vaci
250 g zahăr
2 ouă
2-3 picături ulei esenţial de lămâie
150 g stafide
150 g gem
100 g zahăr pudră
150 g nuci măcinate
Cum prepari prăjitură cu brânză şi stafide:
Pentru aluat, frămânţi făina cernută, praful de copt, sarea şi untul rece până obţii un aluat nisipos. Adaugi gălbenuşurile,
smântâna, zahărul şi continui să frămânţi până se leagă aluatul. Îl aduni într-o bilă pe care o înfăşori în folie alimentară şi o
dai la frigider 30 de minute. Între timp, pregăteşti umplutura. Amesteci brânza de vaci cu zahărul. Adaugi ouăle, uleiul esenţial şi stafidele. Scoţi aluatul de la frigider şi-l împarţi în trei. O bucată o pui din nou la frigider. Întinzi cele două bucăţi de aluat. Una o aşezi pe fundul unei tăvi în care ai întins hârtie de copt. Acoperi foaia cu umplutura de brânză şi pui peste ea cealaltă bucată de aluat întinsă. pe care o înţepi din loc în loc. Coci prăjitura 45 de minute la 180 °C. Întinzi ultima bucată de aluat şi o decupezi în forme de biscuiţi. Pui biscuiţii într-o tavă cu hârtie de copt şi-i dai la cuptor la 180 °C, 15-20 de minute. Când prăjitura este gata, o laşi să se răcească, apoi o decorezi cu gem, nuci măcinate şi cu biscuiţi pudraţi.