Prăjitură cu brânză şi stafide

prajitura branza stafideGuliver Stockfood SF309697 jpeg

Nicio masă fără ceva dulce! Aşa ziceam toşi caând eram mic, şi, de ce nu, şi când eram ceva mai mari! Acuma, pe bune, cui nu i-ar plăcea o prăjitură cu brânză dulce şi stafide? Voi ce ziceţi?

Ingrediente

500 g brânză de vaci 1 ou 3 linguri zahăr 2 linguri griş 50 g stafide 1 lingură ulei 3 linguri smântână 1 praf de sare ½ linguriţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă zeamă de lămâie esenţă de vanilie

Mod de preparare

Se scurge bine brânza de vaci, se aşază într-un castron şi se zdrobeşte cu furculiţa sau se trece prin sită. Se opăresc stafidele şi se scurg bine de apă. Peste brânză se adaugă oul, zahărul, grişul, uleiul, esenţa de vanilie, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, praful de sare şi stafidele. Se amestecă totul foarte bine.

Compoziţia preparată se toarnă într-o formă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Deasupra se pune smântâna şi se introduce prăjitura la cuptor pentru aproximativ

40 de minute, la foc potrivit. Se lasă să se răcorească înainte de a fi tăiată.

sursa foto: Guliver/StockFood