Prăjitură cu budincă de vanilie şi ciocolată

Mai este cunoscută şi sub denumirea de prăjitura Nanaimo şi este nelipsită în Canada de pe mesele festive. Află cum se prepară această specialitate!
Cum se prepară prăjitura cu budincă de vanilie şi ciocolată
Pentru blat
200 g biscuiţi digestivi
100 g fulgi de nucă de cocos
50 g cacao
100 g nuci
2 linguri zahăr
75 g unt
1 ou
Pentru umplutură
75 g unt
100 ml cremă de whiskey
6 linguri budincă de vanilie
400 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanile
Pentru crema de ciocolată
150 g ciocolată neagră
1 lingură unt
Amesteci biscuiţii zdrobiţi cu fulgii de nucă de cocos, nucile măcinate, cacaua şi zahărul. Adaugi untul topit şi oul şi omogenizezi. Aşezi blatul într-o tavă tapetată, îl nivelezi şi-l presezi uşor, apoi dai tava la cuptor 15-20 de minute. Laşi blatul la răcorit.
Mixezi untul cu budinca şi esenţa de vanilie. Adaugi crema de whiskey şi omogenizezi împreună cu zahărul pudră. La final trebuie să obţii o compoziţie groasă şi uşor lichidă. Întinzi peste blat şi dai la rece cel puţin o oră.
Topeşti ciocolata pe baie de aburi, adaugi untul, omogenizezi şi întinzi peste cremă. Dai din nou la rece.