Prăjitură cu budincă de vanilie şi ciocolată

prajitura cu ciocolata jpeg

Mai este cunoscută şi sub denumirea de prăjitura Nanaimo şi este nelipsită în Canada de pe mesele festive. Află cum se prepară această specialitate!

Cum se prepară prăjitura cu budincă de vanilie şi ciocolată

Pentru blat

200 g biscuiţi digestivi

100 g fulgi de nucă de cocos

50 g cacao

100 g nuci

2 linguri zahăr

75 g unt

1 ou

Pentru umplutură

75 g unt

100 ml cremă de whiskey

6 linguri budincă de vanilie

400 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanile

Pentru crema de ciocolată

150 g ciocolată neagră

1 lingură unt

Amesteci biscuiţii zdrobiţi cu fulgii de nucă de cocos, nucile măcinate, cacaua şi zahărul. Adaugi untul topit şi oul şi omogenizezi. Aşezi blatul într-o tavă tapetată, îl nivelezi şi-l presezi uşor, apoi dai tava la cuptor 15-20 de minute. Laşi blatul la răcorit.

Mixezi untul cu budinca şi esenţa de vanilie. Adaugi crema de whiskey şi omogenizezi împreună cu zahărul pudră. La final trebuie să obţii o compoziţie groasă şi uşor lichidă. Întinzi peste blat şi dai la rece cel puţin o oră.

Topeşti ciocolata pe baie de aburi, adaugi untul, omogenizezi şi întinzi peste cremă. Dai din nou la rece.

Sursa http://www.havocinthekitchen.com

http://www.havocinthekitchen.com