Prăjitură cu cacao şi cremă de caise

La fel ca toate fructele, caisele proaspete conţin o importantă sursă de vitamina C, antioxidantă. Ele pot fi mâncate şi de cei care suferă de diabet de tip 2. Prepară o delicioasă prăjitură cu cacao şi cremă de caise şi bucură-te de un gust deosebit dar şi de beneficiile acestor fructe.
Prăjitură cu cacao şi cremă de caise - Ingrediente
3 ouă 3 linguri zahăr 2 linguri făină 1 lingură pudră de cacao coajă rasă de portocală
300 g frişcă lichidă
100 g zahăr pudră
6-7 caise bine coapte
1 lingură rom
100 g frişcă bătută
5-6 caise
2-3 bucăţi ciocolată
Prăjitură cu cacao şi cremă de caise - Cum se prepară
Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile omogenizate cu coaja rasă de portocală, iar în final, făina cernută cu pudra de cacao, adăugată uşor şi treptat. Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt şi se coace, la foc potrivit, 20-25 de minute. Se bate frişca lichidă cu zahărul pudră, cu romul şi 2-3 caise făcute piure. La sfârşit, se adaugă restul de caise tăiate bucăţele şi se amestecă uşor cu o spatulă astfel încât bucăţile de caise să nu se sfărâme. Se taie blatul în trei pe verticală, se aşază primul blat într-un castron mai larg, se pune cremă, blat, cremă şi iar blat. Se dă la rece două ore, după care se răstoarnă. Se îmbracă cu un strat de frişcă şi caise tăiate bucăţele, se decorează cu frişcă, ciocolată rasă şi mentă. Prăjitura cu cacao şi cremă de caise se pune din nou la rece până se serveşte.