Prăjitură cu cacao şi rom
Simplă şi uşor de preparat, această prăjitură cu cacao şi rom poate da culoare mesei la moemntul desertului. De ce? Afă secretul din reţeta de mai jos.
Ingrediente pentru prăjitură cu cacao şi rom
Pentru blat 1 ou 200 g zahăr 200 g făină 200 g unt 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură cacao 1 lingură rom 1 pacheţel zahăr vanilat
50 g unt
200 g zahăr
2 linguri apă
3 linguri pudră de cacao
bombonele colorate pentru ornament
Mod de preparare pentru prăjitură cu cacao şi rom
Se freacă spumă zahărul şi zahărul vanilat cu untul, se adaugă oul, romul şi făina cernută cu bicarbonatul. Se frământă până se obţine un aluat consistent, care se împarte în două părţi inegale. În partea mai mare a aluatului se pune cacao, se amestecă şi se întinde într-o tavă unsă şi tapetată. Deasupra se aşază aluatul alb şi tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Între timp, se pun la fiert ingredientele pentru glazură şi se fierb până încep să se îngroaşe. Peste prăjitura cu cacao si rom coaptă se toarnă glazura fierbinte, se nivelează cu un cuţit şi se lasă să se răcorească. Prăjitura cu cacao şi rom se decorează cu bombonele colorate şi se taie după dorinţă.