Prăjitură cu cafea şi mascarpone

prajitura mascarpone cafea jpeg

Pauza de cafea cu o prăjitură alături este pentru tine un adevărat răsfăţ. Şi dacă prăjitura este şi ea cu o cremă de cafea, „momentul“ e cu atât mai dulce. Pregăteşte această prăjitură cu cafea şi mascarpone ca să te simţi şi tu răsfăţat.

Prăjitură cu cafea şi mascarpone - Ingrediente

Pentru blat 2 ouă 100 ml lapte 100 g unt 200 g zahăr 100 făină 3 linguri cacao 1 plic praf de copt

6 ouă

250 g zahăr

5 linguriţe nes

200 ml frişcă

200 g mascarpone

2 pliculeţe gelatină

3 linguri cacao

50 g margarină

1 lingură ulei

3 linguri lapte sau apă

50 g ciocolată albă

3 linguri alune prăjite

Prăjitură cu cafea şi mascarpone - Mod de preparare

Fierbi laptele cu untul, zahărul şi cacaua. După ce a dat în clocot, laşi să se răcească, după care adaugi treptat gălbenuşurile, făina, praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Torni aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi-l dai la cuptor pentru 30 de minute, după care îl laşi să se răcească. Freci crema mascarpone cu două linguri de frişcă lichidă şi adaugi treptat restul de frişcă bătută. Amesteci ouăle cu zahărul şi le pui pe baie de aburi, amestecând continuu până se îngroaşă. Pui gelatina la înmuiat, o topeşti şi o adaugi în crema de ou ­împreună cu nesul. Dai compoziţia de ouă să se răcească puţin şi o adaugi amestecând continuu în crema mascarpone.

Fierbi margarina cu laptele, uleiul şi cacaua pe foc până obţii o glazură fină. Întinzi crema peste blatul răcit şi dai la rece o jumătate de oră. Întinzi glazura călduţă de cacao, îl decorezi cu ciocolata albă topită şi cu alunele măcinate. Cel mai bun răsfăţ, o prăjitură cu cafea şi mascarpone.