Prăjitură cu căpşuni

prajitura cu capsuni jpeg

Simplă şi arătoasă, această prăjitură poate fi un deliciu al acestei zile de sâmbătă pe care vrei să o petreci alături de cei dragi

Ingrediente (1 tavă)

1 1/2 căni făină 1 1/2 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă sare 6 linguri unt, moale 1 cană zahăr 1 ou 1 linguriţă esenţă naturală vanilie 1/2 cană lapte 300 g căpşuni, curăţate şi tăiate pe jumătate

250 g cremă de brânză (sau brânză de vaci)

1/4 cană zahăr

1 ou

1 linguriţă esenţă naturală vanilie

Mod de preparare

Încingi cuptorul şi tapetezi o tavă pentru prăjituri. Într-un vas, amesteci făina, praful de copt şi sarea şi dai deoparte. Separat, mixezi untul cu o cană de zahăr până când obţii o compoziţie pufoasă. Adaugi oul şi esenţa de vanilie şi omogenizezi, apoi, treptat, presari amestecul de făină, alternând cu laptele şi mixezi la viteză mică. Aluatul va fi unul dens.

Transferi aluatul în tava pregătită şi-l întinzi cu o spatulă. Într-un alt vas, amesteci crema de brânză sau brânza de vaci cu zahărul, oul cu esenţa de vanilie până se omogenizează, apoi o răstorni într-un poş şi faci un grilaj peste prăjitură. Aranjezi căpşunile, în spaţiile libere, cu partea tăiată pe blat, astfel încât să-l acopere.

Laşi la cuptor 10 minute, la foc iute, apoi îl dai mai încet şi aştepţi până se rumeneşte sau trece testul scobitorii. Ţii să se răcească înainte de a tăia.