Prăjitură cu căpşuni

prajitura cu capsuni jpeg

Unora le plac prăjiturile cu un blat mai pufos sau mai „buretos“. Altora le plac cele cu blat crocant. Noi îţi propunem o prăjitură cu blat mai fărâmicios, asemănător biscuiţilor.

Ingrediente

Pentru blat

2 linguri unt, la temperatura camerei 1 cană zahăr pudră 1 linguriţă esenţă vanilie 2 ouă 2 căni făină

Pentru toppingul de căpşuni

1 cană zahăr

1 cană apă

2 căni căpşuni, tăiate

Mod de preparare

Ingredientele de mai sus sunt pentru 12 porţii. Pentru blat, mai întâi încingi cuptorul. Freacă untul cu zahăr. Adaugă esenţa de vanilie şi ouăle şi amestecă bine. Cerne făina deasupra şi amestecă bine pentru a o încorpora. Lasă la frigider pentru o oră sau mai mult.

Întinde blatul, în strat mai gros şi decupează forme rotunde cu gura unui pahar mai larg. Aşază formele obţinute pe o foaie de copt într-o tavă şi lasă-le în cutpro 12 minute.

În acest timp poţi prepara toppingul de căpşuni. Într-o tigaie, amesteci apa şi zahărul la foc mediu, până când acesta se topeşte. Adaugă căpşunile tăiate şi lasă să clocotească la foc molcom, amestecând din când în când. Lasă pe foc până se îngroşă siropul, asta însemnând 10-15 minute.

Pentru asamblare, pune pe fiecare biscuit obţinut câte o lingură din toppingul de căpşuni. Poţi adăuga deasupra o lingură de iaurt cu vanilie, de cremă de nucă de cocos sau pur şi simplu de frişcă făcută în casă.

sursa: sewletscook.com