Prăjitură cu căpşuni şi cremă de lămâie

Căpşunile sunt prinţesele de pe tarabe zilele acestea. Nu mai e mult şi vor dispărea, fiind regăsite în dulceţuri ori gemuri. Până atunci, îţi propunem o reţetă delicioasă de prăjitură cu căpşuni şi cremă de lămâie.
Prăjitură cu căpşuni şi cremă de lămâie - Ingrediente (1 tavă)
Pentru foi 2 ouă 9 linguri ulei 9 linguri zahăr 9 linguri apă 2 linguriţe esenţă rom făină cât cuprinde gem de caise
Pentru crema de lămâie
2 gălbenuşuri
2 linguri zahăr
1 lingură amidon
250 ml lapte
75 g unt
zeama de la jumătate de lămâie
Pentru compoziţia de căpşuni
500 g căpşuni
1 plic gelatină
450 ml suc căpşuni
Prăjitură cu căpşuni şi cremă de lămâie - Mod de preparare
Amesteci ouăle cu zahărul, esenţa de rom, apa şi uleiul până când se topeşte puţin zahărul. Începi să presari făina până obţii o cocă elastică. Împarţi aluatul în 4 mingiuţe şi le laşi un sfert de oră deoparte. Iei tava de copt, o întorci cu dosul în sus, ungi cu ulei, presari puţină făină şi întinzi o bilă cu sucitorul. Acoperi toată suprafaţa tăvii. Bagi în cuptor şi laşi 20 de minute. Îndepărtezi de pe fundul tăvii cu un cuţit cât este caldă şi laşi la răcit.
Repeţi acelaşi procedeu cu celelalte foi. Pentru crema de lămâie, mixezi gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi amidonul şi omogenizezi. Torni laptele, amestecând şi pui vasul să fiarbă. Laşi să se îngroaşe, dai deoparte şi ţii la răcit. Încorporezi untul moale şi amesteci, apoi pui zeama de lămâie.
Ungi prima foaie cu gem de caise, aşezi a doua foaie peste care pui cremă de lămâie în strat subţire. Alternezi gemul şi crema şi în cazul celorlalte două foi. Dizolvi gelatina în 6 linguri de apă. Apoi torni şi sucul de căpşuni şi amesteci. Speli căpşunile, le tai felii şi le aşezi deasupra ultimului strat. Verşi peste ele din compoziţia de gelatină. Bagi la frigider şi serveşti a doua zi.