Prăjitură cu ciocolată

Nu orice prăjitură cu ciocolată este bună, chiar dacă eşti un mare iubitor de ciocolată. Dar garantăm că după ce vei lua o singură înghiţitură din aceasta, te vei îndrăgosti iremediabil de ea.
Ingrediente
Pentru blat
3 gălbenuşuri 9 albuşuri 180 g zahăr 150 g făină 3 linguri pudră de cacao 50 ml ulei 1 praf de copt 1 praf de sare
Pentru cremă
300 ml frişcă lichidă
70 g unt
150 g zahăr
100 g pudră de cacao
200 g ciocolată neagră
fulgi de ciocolată pentru decor
Cum se prepară
Pentru blat, baţi albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, adăugat treptat, până devine tare ca la bezea. Adaugi gălbenuşurile bătute separat cu uleiul, apoi adaugi în ploaie
făina cernută cu praful de copt şi pudra de cacao. Torni compoziţia obţinută într-o formă tapetată cu folie specială pentru copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit, pentru
circa 30 de minute.
Între timp, aşezi într-o crăticioară pe foc zahărul şi untul şi le laşi până se topeşte zahărul zahărul şi începe să clocotească. Iei vasul de pe foc, adaugi pudra de cacao, ciocolata
ruptă bucăţele sau rasă şi amesteci. După ce se topeşte ciocolata şi se mai răceşte compoziţia, adaugi frişca bătută şi laşi să se răcească complet.
Tai blatul în două sau trei felii orizontale, cu mare grijă pentru că este foarte fragil, întinzi crema între blaturi şi reconstitui prăjitura. Decorezi cu fulgi de ciocolată şi o laşi la rece circa 2-3 ore înainte de a fi porţionată şi servită.
sursa foto: Shutterstock