Prăjitură cu ciocolată albă şi cremă

prajitura cu ciocolata alba si crema de cacao jpeg

Ce poate fi mai bun decât o combinaţie de ciocolată albă cu cremă de cacao şi gem de fructe de pădure? Până ne convingem, mergem pe mâna acestei reţete.

Ingrediente (12 porţii) Pentru blat 240 g făină 200 g zahăr 4 linguri ulei 4 ouă 1 praf de copt 1 praf de sare

Pentru cremă

200 g unt

200 g zahăr

2 linguri cacao

5 linguri gem fructe de pădure

2 linguri nuci măcinate

Pentru glazură

200 g ciocolată albă

50 ml lapte

50 g unt

Cum se prepară

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi se continuă baterea până devine o spumă tare, ca pentru bezea. Se pun gălbenuşurile frecate separat cu uleiul, iar la final se adaugă făina cernută cu praful de copt. Compoziţia obţinută se coace într-o tavă dreptunghiulară unsă şi tapetată cu făină circa

35-40 de minute.

Pentru cremă, se freacă untul spumă cu zahărul, se adaugă cacaua, 4 linguri gem de fructe de pădure şi nuca măcinată. Se lasă la frigider până este gata ­blatul.

Pentru glazură, se taie ciocolata bucăţele, se amestecă cu laptele şi se fierbe în bain-marie până se topeşte. Se ia de pe foc, se lasă puţin la răcit şi se amestecă cu untul.

Se taie blatul în două foi orizontale, se întinde umplutura între cele ­două foi, se unge deasupra cu un strat subţire de gem şi se toarnă glazura caldă, nivelând-o cu un cuţit. Se lasă la frigider câteva ore şi apoi se taie ­după dorinţă.