Prăjitură cu ciocolată, nuci şi fistic
Dacă ai poftă de ceva dulce, de o prăjitură care să-ţi umple gura de arome de pădure, crănţănitoare şi bună, pregăteşte această reţetă de prajitura cu ciocolata, nuci si fistic.
Ingrediente
Pentru blat
175 g unt 100 g zahăr 250 g făină 80 g nuci 80 g fistic 1 ou zeama unei lămâi 1 praf de copt
Ingrediente cremă
100 g zahăr
2 linguri cacao
1 pahar cu lapte rece
½ tabletă de ciocolată
1 lingură de făină
80 g unt
esenţă de rom
Pentru decor
100 g alune în ciocolată
50 g cio-colată cu lapte
frunze de mentă
Mod de preparare
Pentru blat se freacă untul spumă cu zahărul. Se adaugă oul, făina treptat, miezul de nucă zdrobit şi fisticul tăiat bucăţi mari. La final se pune şi praful de copt stins cu lămâie. Compoziţia obţinută se lasă la rece o oră. Se întinde o foaie mai groasă, se aşază într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace la foc potrivit.
Se prepară crema de ciocolată pentru care se fierb, într-o cratiţă, la foc mic 100 g zahăr, 2 linguri de cacao, o lingură făină şi laptele. Se amestecă mereu până când începe să se îngroaşe, moment în care se trage de pe foc. Se pune ciocolata rasă, esenţa de rom şi se continuă omogenizarea până ce se integrează complet. Se lasă să se răcorească şi apoi se adaugă untul treptat, frecând continuu până la uniformizare.
Blatul de prajitura copt se unge cu crema de ciocolată, se porţionează şi fiecare bucată se serveşte cu alune în ciocolată, câteva aşchii de ciocolată trecută prin răzătoarea
cu ochiuri mari şi frunzuliţe de mentă. Aceasta prajitura cu ciocolata, nuci si fistic se ţine la rece până în momentul servirii.