Prăjitură cu ciocolată şi caramel

Te câte ori mă gândesc la ciocolată, salivez după o prăjitură...mmmm...aşa, mai specială...Am găsit însă reţeta perfectă: prăjitură cu ciocolată şi caramel, de care, cu siguranţă, te vei îndrăgosti.
Prăjitură cu ciocolată şi caramel - Ingrediente
Pentru blat 100 g făină 150 g zahăr 150 g unt 4 ouă 3 linguri cacao 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf de copt
200 g zahăr
1 ou
200 ml lapte
2 linguri făină
150 g unt
400 g ciocolată de menaj
4 linguri ulei
100 g zahăr pudră
1 albuş
1 lingură zeamă de lămâie
Prăjitură cu ciocolată şi caramel - Cum se prepară
Se freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt şi cacaua, iar la sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă tare, amestecând uşor. Compoziţia se coace circa 35 de minute într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Separat, se caramelizează zahărul. Se amestecă
laptele cu oul şi făina, se toarnă peste caramel şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până se îngroaşă. După ce se răceşte bine, se încorporează untul treptat. Se prepară glazura, bătând
albuşul cu zahărul pudră adăugat treptat. Din când în când, se toarnă câte puţină zeamă de lămâie şi se bate până când compoziţia devine omogenă.
Se taie blatul în trei foi orizontale, se ung cu crema caramel şi se aşază una deasupra celeilalte. Se toarnă deasupra ciocolata topită în ulei pe baie de aburi, iar peste ea se pune
glazura de lămâie. Prăjitura cu ciocolată şi caramel se lasă două ore la rece, după care se porţionează cu un cuţit trecut prin apă fierbinte.