Prăjitură cu ciocolată şi cremă de brânză

prajitura cu ciocolata si crema de branza jpeg

Pentru această prăjitură cu ciocolată şi cremă de brânză ai nevoie şi de câteva cireşe. Noi am folosit cireşe din compot, dar dacă vrei poţi folosi şi fructe congelate, ori, de ce nu, proaspete.

Prăjitură cu ciocolată şi cremă de brânză - Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 150 g zahăr 2 linguri cacao 2 ouă 1 linguriţă bicarbonat 50 g unt 2 linguri miere 350 g făină

375 g brânză de vaci

225 ml frişcă

150 g cireşe din compot

4 linguri zahăr pudră

1 plic zahăr vanilat

fulgi de ciocolată neagră

cireşe din compot

Prăjitură cu ciocolată şi cremă de brânză - Cum se prepară

Amesteci ouăle cu zahărul şi mierea. Adaugi untul, cacaua şi bicarbonatul de sodiu. Amesteci bine. Adaugi făina în ploaie. Frămânţi aluatul, îl înveleşti în folie de plastic şi îl laşi în frigider 30 de minute. Apoi îl împarţi în două bucăţi egale şi întinzi foile.

Încingi cuptorul şi coci foile de aluat pe rând, cam 10-15 minute. Laşi apoi la răcit. Pentru cremă, amesteci brânza de vaci cu zahărul pudră şi cel vanilat. Baţi frişca bine. Scurgi cireşele şi, eventual, le tai jumătăţi. Încorporezi cu grijă frişca în crema de brânză şi apoi adaugi cireşele.

Întinzi crema pe prima foaie de blat, aşezi a doua foaie şi termini cu ultimul strat de brânză. Presari fulgi de ciocolată neagră şi cireşe din compot şi serveşti prăjitura cu ciocolată şi cremă de brânză celor dragi.