Prăjitură cu ciocolată şi cremă de brânză

prajitura cu ciocolata si crema de branza jpeg

Iubim ciocolata şi vanilia în aceeaşi măsură şi nu încetăm să le combinăm în orice desert se poate. Cum ar fi această prăjitură cu ciocolată şi cremă de brânză, un desert pe care putem îl poţi preparar în 90 de minute.

Prăjitură cu ciocolată şi cremă de brânză - Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 4 ouă 60 g zahăr 50 g ciocolată topită 2 linguri făină 2 linguri amidon alimentar 3 linguri pudră de cacao 1 praf de copt 1 esenţă de vanilie 1 praf de sare

500 g brânză de vaci cremoasă

2 linguri fulgi de cocos

100 g zahăr

250 ml frişcă lichidă

200 g unt

aşchii de ciocolată

Prăjitură cu ciocolată şi cremă de brânză - Cum se prepară

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă ciocolata topită şi esenţa de vanilie. Se toarnă „în ploaie” făina cernută cu amidonul, praful de sare, praful de copt şi pudra de cacao. La final, se adaugă albuşurile bătute spumă tare, care se încorporează uşor în compoziţie. Compoziţia se toarnă ­într-o formă dreptunghiulară unsă şi tapetată cu făină şi se coace în cuptorul bine încins 40 de minute.

Separat, se mixează brânza scursă bine cu zahărul şi untul. Se adaugă frişca bătută în prealabil şi fulgii de cocos. Compoziţia obţinută se toarnă peste blatul de ciocolată răcit şi se dă la rece. Prăjitura cu ciocolată şi cremă de brânză se porţionează şi se decorează cu aşchii de ­ciocolată.