Prăjitură cu ciocolată şi cremă de zmeură

prajitura cu ciocolata si crema de zmeura jpeg

Cunoscută de sute de ani pentru proprietăţile ei tonifiante, zmeura este slab calorică, fiind deci perfectă pentru cei care vor să slăbească. Este o sursă bună de mangan , fier şi vitamina B9. Prepară o prăjitură cu ciocolată şi cremă de zmeură şi vei profita astfel şi de gustul lor dulce-acrişor.

Prăjitură cu ciocolată şi cremă de zmeură - Ingrediente

Pentru blat 3 ouă 3 linguri zahăr 2 linguri făină 1 lingură cacao

200 g ciocolată

4 ouă

100 ml frişcă lichidă

3 linguri zahăr

200 ml frişcă lichidă

2 albuşuri

200 g zmeură

100 g zahăr pudră

1 plic gelatină

4 linguri gem

de zmeură

100 ml frişcă

1 plic gelatină roşie

50 g decoraţiuni de ciocolată

mentă

Prăjitură cu ciocolată şi cremă de zmeură - Mod de preparare

Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă treptat gălbenuşurile, făina şi cacaua. Se toarnă aluatul ­într-o tavă de 31x21 cm unsă şi tapetată şi se introduce la cuptor pentru

20 de minute. Între timp, se fierbe frişca lichidă cu ouăle bătute şi cu zahărul până se îngroaşă. Se ia crema de pe foc şi se adaugă imediat ciocolata rasă. Se amestecă şi se lasă să se răcorească. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă frişca bătută şi zmeura pasată. Se dizolvă gelatina în 50 ml de apă fierbinte şi se toarnă treptat în crema cu zmeură, amestecând continuu. Peste blatul răcit, nescos din tavă, se întinde gemul, se toarnă crema de ciocolată, apoi se pune crema de zmeură. Se topeşte gelatina roşie în 50 ml de apă fierbinte şi se întinde peste prăjitură. Se introduce la frigider pentru două ore. Prăjitura cu ciocolată şi cremă de zmeură se taie bucăţi şi se decorează cu frişcă, decoraţiuni de ciocolată şi cu mentă.