Prăjitură cu ciocolată şi fructe de pădure, fără coacere

Pregătită cu lapte de cocos, această prăjitură poate fi o alternativă delicioasă de desert pentru vegetarieni sau zilele de post. Totodată, vara este cel mai bun moment în care trebuie să te bucuri de gustul şi aroma specială a fructelor de pădure. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem astăzi!
Ingrediente
Pentru blatul de ciocolată
250 g nuci
260 g curmale
40 g pudră de cacao
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 praf de sare
Pentru crema din fructe de pădure
225 g nuci caju (înmuiate în apă 4 ore)
100 g căpşuni
65 g zmeură
50 g afine
118 ml sirop de arţar
118 ml lapte de cocos
1 linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare
Dai nucile la blender până se mărunţesc cât mai fin. Adaugi pudra de cacao, vanilia şi praful de sare. Încorporezi curmalele şi mixezi până obţii o compoziţie omogenă. Torni într-o tavă şi nivelezi.
Pentru cremă, dai la blender fructele spălate şi curăţate de codiţe împreună cu celelalte ingrediente, până obţii un amestec omogen. Torni peste startul de ciocolată. Dai la frigider 2 ore. Decorezi, dacă vrei, cu fructe întregi.
Sursa http://honestcooking.com