Prăjitură cu ciocolată şi gem

prajitura ciocolata gem jpeg

O adevărată delicatesă, această prăjitură cu ciocolată şi gem poate fi pe gustul oricui.

Ingrediente pentru prajitură cu ciocolată şi gem

Pentru blat 4 ouă 125 g zahăr 100 g ciocolată 3 linguri cacao 125 g unt 125 g făină 1 plic praf de copt 150 g gem de căpşuni

200 ml frişcă lichidă

250 g ciocolată

1 esenţă de rom

Mod de preparare pentru prăjitură cu ciocolată şi gem

Se topesc ciocolata şi untul într-o cratiţă pe baie de aburi şi se lasă la răcit. Când ajunge la temperatura degetului, se adaugă pe rând gălbenuşurile, zahărul, făina, cacaua, praful de copt şi, la final, albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o formă mică (15 cm diametru) şi se dă la cuptor pentru 45 de minute. După ce s-a răcit, se taie blatul în jumătate şi se umple cu gemul de căpşuni.

Se pune frişca pe foc cu 200 g de ciocolată ­tăiată mărunt şi se ­lasă ­până se topeşte aceasta din urmă, fără să dea în fiert. Se lasă la răcit, apoi se adaugă esenţa de rom şi se ­bate crema cu mix­e­rul. Este ideal să o faci seara şi să o laşi la frigider. Se îmbracă prăjitura cu ciocolată şi gem în cremă şi se decorează cu ciocolata rămasă rasă.