Prăjitură cu ciocolată şi kiwi, desertul preferat al iernii

Small Kiwi brownie Cake and cheese jpeg

Citricele sunt nelipsite din magazine în perioada iernii şi din ele ies cele mai aromate prăjituri. Vezi cum se face prăjitura cu kiwi şi ciocolată.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu kiwi şi ciocolată

Pentru blat 130 g unt 150 g zahăr brun 100 g ciocolată cu 70% cacao 100 g nuci 2 ouă 60 g făină 1 praf de sare Pentru crema de ciocolată albă 200 g ciocolată albă 200 ml frişcă lichidă Pentru jeleul de kiwi 6 kiwi bine coapte 3 linguri zahăr 1 plic tort-gelee 1 ½ cană apă Pentru decor 2 kiwi

Cum se prepară prăjitura cu kiwi şi ciocolată

Pentru blat, topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi. Tai nucile în bucăţi mici. Separat, baţi ouăle cu zahărul şi cu sarea. Adaugi ciocolata topită, nucile şi făina. Încorporezi ingredientele şi torni aluatul într-o tavă de 10x20 cm, cu hârtie de copt. Coci blatul 20-25 de minute, la 150 °C. Când este gata, îl scoţi şi-l laşi să se răcească, la temperatura camerei.

Pentru crema de ciocolată albă, topeşti pe baie de aburi ciocolata ruptă bucăţi în frişca lichidă. Laşi crema peste noapte sau cel puţin 4 ore la frigider. Ulterior, o mixezi la viteză mare 1 minut şi o întinzi peste blat.

Pentru jeleul de kiwi, zdrobeşti cu blenderul fructele, le amesteci cu zahărul şi apa şi le pui pe foc. Când începe să fiarbă, adaugi gelatina înmuiată în puţină apă rece. Mai laşi să fiarbă un minut. Iei jeleul de pe foc, îl laşi să se răcorească puţin, apoi îl torni peste crema de ciocolată albă. Dai prăjitura la frigider 5 ore, apoi o decorezi cu felii de kiwi.