Prăjitură cu ciocolată şi mascarpone, fără făină

Prietenele tale vor veni mai des la cafea dacă le vei servi cu o porţie de prăjitură cu ciocolată şi mascarpone, în care nu adaugi niciun pic de făină.
De ce ai nevoie pentru prăjitură
Pentru blat
300 g făină de migdale
250 g zahăr
5 ouă
140 g ciocolată neagră
2 linguri cacao
20 ml amaretto
Pentru cremă
200 g mascarpone
30 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru glazură
300 g ciocolată neagră
90 g unt
50 ml apă
Cum se prepară prăjitura
Baţi ouăle cu zahărul până când obţii o consistenţă cremoasă. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o laşi la răcorit, o amesteci cu cacaua şi o încorporezi în crema de ouă. Încorporezi făina de migdale şi amesteci uşor cu o lingură de lemn. La final torni amaretto. Pui blatul într-o formă tapetată.
Mixezi zahărul cu mascarpone şi esenţa de vanilie până când obţii o consistenţă cremoasă. Pui câte o lingură de cremă din loc în loc peste blat, apoi dai tava la cuptor până când prăjitura trece testul scobitorii.

Pentru glazură, topeşti ciocolata cu untul pe baie de aburi, adaugi apa şi amesteci până când obţii o cremă nu foarte lichidă. Torni peste prăjitură şi laşi la răcit.