Prăjitură cu ciocolată şi mascarpone, fără făină

praji jpeg

Prietenele tale vor veni mai des la cafea dacă le vei servi cu o porţie de prăjitură cu ciocolată şi mascarpone, în care nu adaugi niciun pic de făină.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

Pentru blat

300 g făină de migdale

250 g zahăr

5 ouă

140 g ciocolată neagră

2 linguri cacao

20 ml amaretto

Pentru cremă

200 g mascarpone

30 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru glazură

300 g ciocolată neagră

90 g unt

50 ml apă

Cum se prepară prăjitura

Baţi ouăle cu zahărul până când obţii o consistenţă cremoasă. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o laşi la răcorit, o amesteci cu cacaua şi o încorporezi în crema de ouă. Încorporezi făina de migdale şi amesteci uşor cu o lingură de lemn. La final torni amaretto. Pui blatul într-o formă tapetată.

Mixezi zahărul cu mascarpone şi esenţa de vanilie până când obţii o consistenţă cremoasă. Pui câte o lingură de cremă din loc în loc peste blat, apoi dai tava la cuptor până când prăjitura trece testul scobitorii.

image

Pentru glazură, topeşti ciocolata cu untul pe baie de aburi, adaugi apa şi amesteci până când obţii o cremă nu foarte lichidă. Torni peste prăjitură şi laşi la răcit.

Sursa http://blogexquisit.blogs.ar-revista.com/

http://blogexquisit.blogs.ar-revista.com/