Prăjitură cu ciocolată şi migdale

prajitura cu ciocolata si migdale jpeg

Migdalele sunt o excelentă sursă de magneziu, mangan, cupru, de vitaminele B2 şi E. Conţin, de asemenea, fier, zinc, calciu, potasiu şi vitaminele B1, B3 şi B9. Nu pierdem nicio ocazie de a le combina cu ciocolata în fel şi fel de deserturi., cum este aceasră prăjitură cu ciocolată şi migdale.

Prăjitură cu ciocolată şi migdale - Ingrediente (8 porţii)

Pentru aluat 75 g unt 75 g ciocolată de menaj 5 ouă 125 g zahăr tos 75 g făină 1/2 pliculeţ praf de copt 125 g migdale 1 esenţă de rom

3 linguri de migdale feliate

150 g ciocolată cu lapte

20 g unt

40 g aşchii de ciocolată

Prăjitură cu ciocolată şi migdale - Cum se prepară

Se topeşte untul cu ciocolata pe baie de aburi, apoi se lasă să se răcească puţin. Se bat ouăle bine cu zahărul şi se adaugă treptat amestecul de ciocolată şi unt. Se încorporează făina cernută cu praful de copt, esenţa de rom şi migdalele decojite. Se unge o tavă mai îngustă cu ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute. Se lasă să se răcească.

Se usucă migdalele tăiate felii într-o tigaie, iar ciocolata cu lapte se topeşte cu untul pe baie de aburi. Se glazurează tortul cu ciocolată şi se decorează cu migdale feliate şi aşchii de ciocolată. Se lasă la rece ­până se întăreşte ciocolata.