Prăjitură cu ciocolată şi rom

prajitura cu ciocolata si rom jpeg

Un zâmbet încălzeşte inimi şi suflete. Primăvara încălzeşte şi sufletul şi casa. O prăjitură cu ciocolată şi rom cu siguranţă va încălzi inimile unor oameni în goană după deserturi preparate cu dragoste.

Prăjitură cu ciocolată şi rom - Ingrediente (1 tavă)

Pentru blatul alb 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 portocală 1 pachet praf de copt sare

3 ouă

3 linguri zahăr

2 linguri făină

2 linguri cacao

1 vârf de cuţit cu praf de copt

1 esenţă de rom

sare

500 ml lapte

5 linguri zahăr

3 linguri făină

1 pachet margarină

1 esenţă de rom

3 linguri cacao

200 g ciocolată neagră

2 linguri unt

nuci

Prăjitură cu ciocolată şi rom - Mod de preparare

Pentru ambele blaturi, separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă cu un praf de sare. Adaugi zahărul şi mixezi în continuare. La cel alb adaugi zeama şi coaja rasă de portocală şi făina amestecată cu praful de copt. La cel maro pui cacaua, esenţa de rom şi făina amestecată cu praful de copt. Introduci fiecare blat la cuptor 20 de minute, după care laşi la răcit.

Pentru cremă, amesteci laptele cu zahărul, cacaua cu făina şi pui pe foc. Laşi până se îngroaşă, amestecând continuu, după care dai deoparte şi adaugi margarina şi esenţa de rom. Laşi un pic la răcit.

Aşezi blatul maro, pui crema, apoi blatul alb. Topeşti ciocolata cu două linguri de unt, întinzi pe prăjitură şi nivelezi. Decorezi cu nuci.